Sådan lægger du ny indkørsel i chaussesten

Sådan lægger du ny indkørsel i chaussesten

Slået fra Af

At lægge en ny indkørsel i chaussesten er det spændende gør-det-selv projekt, og kan nemt gøres såfremt du har lidt håndværkerevner, samt de rette redskaber og materialer.
Af redskaber skal du bruge en brolæggerhammer til at tilrettelægge chaussestenene. Dertil en pladevibrator til at stampe underlaget, da en indkørsel krævet et stærkt fundament. Af materialer skal du bruge stabilgrus, flisesand og selvfølgelig chaussesten.

Find billige chaussesten online

Chaussesten sælges både enkeltvis, pr. kg og pr. kvadratmeter. For at finde det bedste tilbud til lige netop dit projekt, kommer de an på hvor mange du skal bruge. Byggemarkeder har ofte tilbud på chaussesten. Ulempen ved at købe dem her, er dog at de ikke bliver leveret. Det betyder du selv skal stå for at fragte 1-2 tons sten hjem, eller du skal betale dyre domme for at få en fragtmand til at hente dem. Hvis du vil finde det absolut bedste tilbud på billige chaussesten, skal du købe dem online. Her kan du købe dem billigt, da online byggemarkeder ikke har de samme omkostninger som fysiske byggemarkeder. Det gør at de kan sælge deres byggematerialer meget billigere. Samtidig tilbyder de fleste gratis, eller meget billig fragt på belægningssten.

Sammenligning af priser og tilbud

Hvis du har besluttet dig for at købe dine chaussesten online, finder du den bedste pris ved at sammenligne de forskellige tilbud og priser. Det kan du gøre ved at gå alle online byggemarkederne igennem, eller du kan gå ind på siden Chaussesten. Her kan du sammenligne de bedste tilbud og priser på chaussesten, ofte til nedsat pris. Samtidig har du en beregner, så du nemt kan beregne hvor mange sten du skal bruge til din indkørsel.

Hvor mange sten skal bruges til belægningen

En chaussesten måler ca. 9x9x9. Det er ca. mål da de er hugget i natursten. Der går ca. 90 chaussesten pr. kvadratmeter. Hvis du vil være på den sikre side kan du regne med 100 sten pr. kvadratmeter. Hvis det tilbud du får er pr. kg, kan skal du regne med 450-500 chaussesten pr. 1000 kg. Det vil sige at skal du f.eks. lægge en indkørsel på 10 kvadratmeter, skal du bruge 180-200 sten, eller 2000 kg.

Hvordan man lægger chaussesten

Når du har anskaffet dig dine chaussesten samt de resterende materialer og redskaber, er du klar til at lægge din nye indkørsel. Først skal der lægges 20 cm stabilgrus, som stampes godt med pladevibrator. Når stabilgruset er stampet, lægges 5 cm flisesand ovenpå. Dette skal ligeledes stampes med pladevibrator. Nu er underlaget klar, og du kan begynde at lægge belægningen ovenpå. Chaussestenene lægges en efter en i flisesandet, og stødes efterfølgende fast med brolæggerhammeren. Dette gentages indtil hele belægningen er lagt. Til sidste sluttes der af med at fylde fugerne ud med sand, som kan fejes jævnt med en kost.