Gør-det-selv guide: Brugte vintønder til haven

Gør-det-selv guide: Brugte vintønder til haven

Slået fra Af

Når vintønder har været brugt til lagring af vin, af vinbønder rundt om i Europa, bliver de ofte solgt videre til andet brug.
Det kan f.eks. være til brug i haven, både dekorativt og praktisk. Og de fleste vintønder er lavet af solidt egetræ, og det gør at de er hårdføre, samtidig med at de har et naturligt, rustikt look.

En brugt vintønde er derfor et perfekt projekt til gør-det-selv manden, som ønsker at sætte et unikt præg på haven. Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, kan du nemlig selv bygge en brugt vintønde om til blomsterkummer, plantekrukker og regnvandstønder. Det er både en flottere og billigere løsning, da du nemt kan finde billige vintønder online, ofte til nedsat pris.

Blomsterkummer og plantekrukker

I stedet for at købe de samme blomsterkummer og plantekrukker som alle andre har i haven, kan du i stedet købe en brugt vintønde og bygge den om. Det første du skal gøre er at save den over på midten, så du har 2 halve vintønder. Alternativt kan du save den over længere oppe, så du har en kvart og en trekvart vintønde. Efter at have savet vintønden over i den ønskede størrelse, skal der bores et hul i bunden. Hulet er til dræn af eventuelt overskydende vand, så planterne ikke drukner. Hvis du vil give plantekrukkerne den sidste finish, kan du slibe kanterne bløde. Hvis du ønsker et mere rustikt look kan du lade dem være ru. Så nemt er det at bygge en brugt vintønde om til flotte blomsterkummer til haven.

Fra vintønde til regnvandstønde

De brugte vintønder kan ikke kun bruges til planter og blomster i haven, de kan også bruges som regnvandstønde. En typisk grøn plastiktønde ødelægger typisk det naturlige look i en have. Med det naturlige rustikke look, er en brugt vintønde derfor det perfekte alternativ. For at bygge vintønden om til en regnvandstønde skal du først save et hul i toppen med en stiksav, som laves til et låg. Efterfølgende borer du et hul i toppen af siden. Her monteres et gevind, til tilkobling af nedløbsrøret. I bunden af siden bores yderligere et hul. Her monteres en hane til aftapningen af regnvandet. Nu har du bygget din helt egen regnvandstønde, som med garanti sætter et mere charmerende præg på din have end den grønne plastiktønde.

Find de bedste tilbud og priser på vintønder

Hvis du vil finde den bedste pris på brugte vintønder, skal du købe dem online. Der er adskillige forhandlere hvor du kan købe dem i både forskellige størrelser og farver. På siden Vintønde kan finde et bredt udvalg af forskellige vintønder, og sammenligne tilbud og priser fra de forskellige forhandlere. Der tilbydes samtidig gratis fragt, så du kan få dem leveret uden omkostning direkte til adressen. På den måde kan du finde det absolut bedste tilbud på vintønder til dit have projekt.